кадър  Дали ще имаме ново управление, какво ще е то, на

...
кадър  Дали ще имаме ново управление, какво ще е то, на
Коментари Харесай

Политолог: Дали ще има правителство, зависи от решението на Слави Трифонов

кадър 

 

Дали ще имаме ново ръководство, какво ще е то, на този стадий зависи единствено от решенията на Слави Трифонов. Според политологът Юлий Павлов е допустимо да се стигне до предварителни избори, само че въпросът е дали резултатът ще е друг. Предвид това, че ще има президентски избори, това ще бъде един много мощен избирателен маратон, в случай че всички партии изпълнят поръчките си, че няма да влизат в обединения ", разяснява в студиото на " България заран " Павлов.

" Въпросът не е дали ще са скъпи или евтини изборите, а дали резултатът ще е друг от този, който в този момент виждаме ", съобщи политологът Георги Киряков.

" В момента партийният интерес на всички е да няма нови избори. Скорошните избори няма да доведат до друг резултат. Единственият метод е да се опита експертно държавно управление, само че през избора на Борисов, това няма да се случи. Ключът е какво ще реши Слави Трифонов ", посочи Павлов.

По думите на Киряков е доста евентуално президентът Радев да поддържа някоя от партиите, с цел да може да има превес.

" Слави Трифонов поддържа Радев за втория му мандат. Голяма част от гласовете, които се пуснаха за Радев, се пуснаха и за референдума на Слави. Тази симбиоза сред двете политически сили може да изиграе основна роля при един длъжностен кабинет и предварителни избори. Социолози разясниха, че при една такава обстановка, Слави може да е първа политическа мощ ", 

" Най-вероятният сюжет е да имаме ръководство, само че да нямаме обединения. Стигнем ли до 3 - ти мандат, възможностите за триумф са минимални. Надеждите са за 2-ри мандат, който ще бъде на Има Такъв Народ. Слави би трябвало да реши дали бързи избори ще му донесат триумф или да направи съвещания с другите партии от митинга ", посочи Павлов.

Той е безапелационен, че Трифонов няма да наруши предизборните си обещания.

Киряков разяснява, че множеството партии не са единствено против ГЕРБ, а против статуквото, както и че резултатът от изборите е ясно доказателство, че има доста настроения против Борисов.  

" Корнелия Нинова трябваше да направи доста разнообразни неща, които тя не направи. Тя си работи по някаква нейна логичност, по която няма да подаде оставка. Трифонов няма какво да чака от Българска социалистическа партия, топката е в неговото поле ", съобщи Павлов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР